dissabte, 5 de maig del 2012


JOC HEURÍSTIC

Hola famílies!!

Aquesta setmana vos volem mostrar un poc de que va el joc heurístic. Nosaltres, l’aula dels Plàtans i les Pomes ens enriquim jugant-hi un pic per setmana (sol ser els dimarts).



Els infants disfruten, estan tan concentrats amb el material, que el temps passa i no ens adonam, s’altre dia varem començar la sessió a les 9:50 i eren les 10:30 quan els infants varen decidir deixar de jugar-hi més. 








Per què té tanta importància el joc heurístic?

Primer de tot perquè és una proposta de manipulació, exploració i combinació d’objectes. 

Els infants poden combinar el material de maneres molt diferents, fent diferents descobertes: Ficar i treure, omplir i buidar, tapar i destapar... i aquestes accions sorgides del seu interès, afavoreixen el coneixement de la realitat que els envolta.



Com és el material?


El material ofereix una varietat d’estímuls sensorials molt més amplis que no les joguines convencionals de plàstic. A través de la manipulació perceben les diferents qualitats; forma, textura, pes, color, temperatura, so, mida, gust...



 


Materials: 

Pots petits, grans, anelles de fusta, cadenes, mànegues, taps, rul·los, cremalleres, pinyes, bolles de llana, de paper d’alumini, rodets petits  i grans, taps de suro, overes, pinçes ... etc


  
En que consisteix?

 La sessió de joc consta de dos moments:

1. L'exploració i combinació d'objectes. En aquesta fase, els infants es poden moure per la classe lliurement, al seu ritme, observen, seleccionen i finalment exploren totes les possibilitats de combinació dels objectes. S’ambient que es crea és de silenci i tranquil·litat.

Es concentren en el seu joc i la repetició de diferents accions, aquesta serà la base del seu aprenentatge.




2. Arreconam, els infants arreconen i classifiquen els objectes dins bosses.































Ja podeu veure com s’ha passen de bé!!













Una abraçada!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada